OM MIG


Jag heter Katinka Pålsson, kommer från Skåne men har bott i Stockholmsområdet i ca 30 år med avbrott för några års utlandsuppdrag. Till vardags är jag forskare i biologi /ekologisk kemi och handlägger även lärartillsättningar vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Jag hämtade min första katt en snöig januaridag i Uppsala år 2000. Hon var pytteliten, helvit och fick namnet Snöflinga. Efter ett par år var det dax för ytterligare en katt. Jag hade varit hemma hos några kollegor som hade fyra Abessinier. De satt uppe på den högst belägna platsen i köket och följde intresserat med blicken vad vi gjorde. Jag blev mycket förtjust i deras underbara personlighet, och vackra utseende. Kort därefter fick jag min S* Tsumari’s Midori, viltfärgad Abessinierhona, i 50-årspresent av mig själv. Bättre kunde det inte bli.

Efter något år förstod jag att Midori behövde en livligare lekkamrat än Snöflinga, som är ganska lugn. Jag ville ha en lite annorlunda katt men ändå med samma underbara temperament som en Abessinier. Valet blev självklart en Somali. Jag importerade sorrelfärgade FIN* Kisompa’s Daria, hösten 2006. De andra katterna blev vän med henne omedelbart.


Våren 2008 registrerade jag mitt stamnamn S*All Inclusive, och i juni 2008 föddes min första Somalikull. För närvarande planerar jag för en till två kullar om året, helst på vintern.